EFT-Artikel 1

Verslikangst / angst om te verslikken / slikangst:
Een bezorgde moeder berichtte me dat haar zoontje (6j) all een week lang niet meer at. Vermoedelijke oorzaak: het jongetje, laten we hem Milan noemen, had zich verslikt in een broodje. De dokter wist  zich geen raad, een onderzoek in het hospitaal liet op zich wachten... en een zoektocht naar hulp op het internet volgde.
Een artikel over slikangst op onze www.eft-online.be site trok haar aandacht. Daar er op dat moment geen ander oplossing voor handen was, stuurde ze me op zondagmorgen een berichtje of ik haar zoontje kon helpen. Een moeder, ten einde raad, laat je toch niet in de kou staan?
's Avonds kwamen ze langs. 
Milan, was een iet of wat verlegen jongetje. Dus ik benaderde hem dan ook op een zachte manier. En stelde een paar vraagjes hoe hij zich voelde. Ik vroeg hem naar het voorval met het broodje. Aarzelend vertelde hij me dat het niet leuk was. Dus ik ging aan de slag met wat ik had. Enkele EFT-rondjes. Mama en Papa was aanwezig en het leek me best om ook hen er bij te betrekken. Even met hen gepraat en dan met Milan alleen aan de slag gegaan. Ik vroeg wat hij graag at, en hij keek me aan en zegde: "frietjes". Dus ik gebruikte de frietjes om verder rust te brengen. Angst voor pijn in de keel en brok in de keel deden het geheel geleidelijk verminderen en verdwijnen. 
Tenslotte liet ik papa een pakje frietjes halen. Milan at dan samen met mij, frietjes. Even voelde hij wat in de keel, onmiddellijk getikt en de angst die even terugkwam verdween nu helemaal. Het hele gebeuren werd afgelsoten met een klinkende 'high five' tussen Milan en mezelf.
De volgende dag kreeg ik nog een berichtje van dankbare ouders.