1061544 bd media id d9fc53cb79d0ac25152b36b5e79063cd

 

Wetenschap / Onderzoek

Heel wat EFT-principes berusten op de al oude genezingstechnieken uit de traditionele Chinese geneeskunde. 

Terwijl de moderne samenleving geleidelijk een waardering ontwikkelt voor de lange, rijke succesvolle geschiedenis van de Chinese geneeskunde, blijft er nog steeds die drang om dit te ondersteunen met wetenschap.

Opkomend onderzoek naar de effectiviteit van EFT is daarom ook zo belangrijk. Niet alleen worden geleidelijk aan steeds meer EFT-sceptici tot zwijgen gebracht, het verdiept ook ons begrip van de techniek, waardoor we de diepe helende vermogens verder kunnen benutten.

Modern wetenschappelijk onderzoek naar de werking van EFT bracht werkelijk  verbazingwekkend resultaten aan het licht. Deze onthulden waarom EFT de perfecte brug is tussen de allernieuwste westerse geneeskunde en oude helende praktijken uit het Oosten.
circle dawson

"Het bewijs toont aan dat EFT heel duidelijk te midden van de eerstelijnsgezondheidszorg staat. Het is geen vervanging voor medische zorg. Maar het is een manier om de emotionele aspecten van de problemen van een persoon aan te pakken, zodat artsen dan kunnen zorgen voor hun medische noden."

DR. DAWSON CHURCH (Auteur: Je Geniale Genen)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Een studie aan de Harvard Medical Schools: de stressrespons van de hersenen.

Studies aan deze gerenormeerde School hebben bijvoorbeeld onthuld dat door het stimuleren van de meridiaanpunten van het lichaam - dezelfde punten op je lichaam die worden aangeprikt door acupuncturisten - je de activiteit in een deel van je hersenen, de amygdala, aanzienlijk kunt verminderen.
 
Beschouw je amygdala als een persoonlijk alarmsysteem. Wanneer je een trauma meemaakt of angst ervaart, wordt de amygdala geactiveerd en wordt je lichaam overspoeld met cortisol, algemeen bekend als het 'stresshormoon'. Deze ingewikkelde kettingreactie - je stressreactie – beïnvloedt aanzienlijk je lichaam op tal van vlakken. Wat het ook is wat je overkomt, een ziekte, een kwetsuur of zelfs een extern probleem (bv. geld / relatie), je voelt deze stressreactie doorheen je lichaam gaan.